6 Mayıs 2012 Pazar

Korsan Avı

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İstanbul milletvekili Metin Külünk, 'otopark mafyası' ve 'korsan taksi'ye karşı bir kanun teklifi hazırladı.

Hürriyet gazetesinde yer alanahabere göre teklif uyarınca karayolu üzeri park yerlerindeki araçlar için karayolunun yapım, bakım veonarımında sorumlu kuruluşça veya işletme izni verilen gerçek ve tüzel kişilerce park ücreti alınabilecek.

KAFASINA GÖRE PARK ÜCRETİ İSTEYENE HAPİS!

Buna aykırı olarak park ücreti alan veya almaya teşebbüs edenlere, fiilleri daha ağır bir ceza gerektiren suç oluşturmadığı takdirde, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilecek.

Metin Külünk, Ak Parti grubuna verdiği ikinci yasa teklifiyle de korsan taksilere savaş açtı. Yasa teklifinde araçlarını korsan taksi olarak kullananlara 3 bin lira para cezası verilecek.

Suçun tekrarlanması durumunda bu miktar 4 bin 500 lira olarak uygulanacak, aracı kullananın sürücü belgesi de 6 ay süreyle alınacak. Suçun tekrar işlenmesi durumunda araç, trafikten men edilecek.

KORSAN TAKSİYE BİNENE DE CEZA!

Teklif, korsan taksiden yararlananlara da ceza getiriyor. Bu araçlara binenlere de 600 lira para cezası uygulanacak. Teklifin gerekçesinde korsan taksilerin özellikle İstanbul'da ciddi sorun olduğu, sadece İstanbul'da 60 bin aracın korsan taksicilik yaptığı, kazançların vergilendirilmediği, zaten kazançları az olan taksicilerin de bundan zarar gördüğü belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder