21 Aralık 2012 Cuma

Bahçelievler Kışa Hazırlanıyor

bahcelievler

İstanbul’a da uzun bir aradan sonra kış geldi. 2012 yılının son çeyreğindeki kış karakteri küresel ısınmanın etkileriyle ılık, hatta sıcak geçiyordu. İstanbul’a her kar yağdığında hizmet sınavı veren Büyükşehir belediyesi ve İlçe belediyeleri arasında öyle bir belediye var ki her sınavdan başarıyla çıkmasını beceriyor.

Bahçelievler Belediyesi bu kışta da ani kar baskınlarına hazır kıta bekliyor. Trakya'yı kuşatan kar yağışının sürmesi halinde özellikle Sağlık, eğitim, güvenlikle ilgili kurumlar ile yol ve kaldırım çalışmaları için " tuz stoklarının mevcut olduğunu belirten" Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu " Kış şartları çerçevesinde Fen işleri ekiplerimiz, makine teçhizatlarıyla birlikte 24 saat çalışma esasına dayalı olarak halkımızın hizmetindedir" dedi."
Başkan Osman Develioğlu " Bahçelievler'imizde var olan sokak hayvanları ve kuşlar için de veterinerlik büromuza bağlı ekipler sokak ve caddelerde hayvanlara gıda desteğini sürdürecek dedi.
 bahcelievler_u
Diğer yandan, ilçenin 6 değişik noktasındaki beslenme odaklarında, evcilleşmiş sahipsiz sokak kedi ve köpeği için yem dağıtımı yaptıklarını belirten veterinerlik bürosu yetkilileri, sokakta sahipsiz hayvan besleyen hayvan severlere de kendilerine bildirmeleri halinde yem desteğinde bulunabileceklerini bildirdiler. Ayrıca, kuş yuvalarının da bulunduğu Bahçelievler'de gıda atıklarının sokak hayvanlarına verilmesine vatandaşların özen göstermesi istendi.
Kaynak: http://www.yenibosna.web.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder